ALERTA: ens han aprovat els graus!

El dimecres 1 d’octubre la Junta de Facultat va aprovar, seguint les directrius del Pla Bolonya, els graus de les llicenciatures de Ciències Polítiques i de Sociologia. D’aquesta manera aquestes llicenciatures passen a ser graus on els “coneixements” que s’imparteixen van destinats a satisfer les necessitats de les empreses. A més a més el model imposat és el d’estudiant full time, cosa que dificulta a l’estudiantat estudiar i treballar al mateix temps. Així doncs, no costa gaire imaginar que els estudiants que més facilitats tindran per estudiar a la universitat seran el que tenen una situació familiar i econòmica més favorable, vetant, de facto, l’accés a la universitat a la majoria de la classe treballadora.

En aquesta junta (formada per professors, estudiants, PAS i becaris) també hi havia l’Assemblea de Facultat. Com hem anat informant durant els últims anys la nostra postura ha estat contraria a l’aprovació dels graus. Durant tot el procés l’assemblea hem intentat transmetre a la resta de membres de la junta els motius de la nostra oposició i la voluntat de construir una reforma pedagògica realment democràtica, ja sigui mitjançant referèndums o a través de la participació directa i real de l’estudiantat en la presa de decisions que ens afecten a totes.

Per això lamentem que la majoria de persones que composen la Junta de Facultat no vulguin conservar l’educació com un dret universal i mirin només pels seus interessos particulars. Especialment greu és el cas de la PEF (Plataforma d’Estudiants de la Facultat), recentment creada de cara a les eleccions a la Junta, que tot i manifestar el seu interès en la defensa dels drets dels estudiants els hi ha donat l’esquena votant a favor o abstenint-se. Com Assemblea ens pensàvem que votarien en contra dels graus, ja que cap de les seves propostes van ser acceptades, però no va ser així.

Tot i l’aprovació dels graus des de l’Assemblea de Facultat no ens donarem per vençuts i continuarem la nostra tasca per avançar cap a una Universitat Autònoma que sigui realment pública i catalana.

Per això continuarem denunciant l’aprovació dels graus i les seves conseqüències i la manca de democràcia dins la facultat (especialment en els òrgans institucionals) al mateix temps que seguirem demanant un ensenyament plenament en català.

Tot això, però, ho hem de fer entre tots i totes, ja que si els estudiants no defensem els nostres drets, ningú altre ho farà.

Tu també ets part de l’Assemblea.

VINE I PARTICIPA cada dimecres a les 12:00 a l’Aula 10 de la facultat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s