MODIFICACIÓ DE MATRICULA: NEGOCI PERFECTE

Des de fa anys es denuncia la pujada any rere any dels preus i taxes acadèmics per sobre de l’IPC i per sobre de la pujada dels salaris. És l’eina per a crear un lliure mercat de l’ensenyament superior.

Encara hi ha qui parla de que les beques pluran del cel com el manà diví. Al planeta terra els estudiants cada dia veuen com les beques no existeixen, i cada cop és més impossible compatibilitzar els experiments de disciplinament inútil (en termes pedagògics) a les aules amb una font d’ingressos pròpia.

La supressió progressiva de la segona convocatòria a moltes titulacions converteix el recàrreg per a segona matriculació en una eina generosa per solventar els dèficits universitaris. Enguany el recàrrec per segona matriculació és del 40%, ni més ni menys.

A destacar el fet de que tot i que cada cop que un estudiant s’apropa a secretaria ha de treure la tarjeta (és a dir, la tarjeta-carnet d’estudiant) i que malgrat que t’ho fas pràcticament tot tu (des de l’obertura del teu expedient fins la matriculació) la relació client no és gens perfecta: no tens cap garantia ni et tornen els diners si no estàs satisfet.

A la UAB ara s’obre el periode d’alteració de matricula. Moltes facultats s’ocupen d’informar de detalls sobre el preu i els requisits i obliden mencionar que les exempcions de pagament incloen, p.e. aquells canvis derivats d’errades imputables a la pròpia universitat (conquesta de l’Ass. de Lletres).

Aqui pots consultar-ho.

A sota els links oficial amb els preus de les gestions i matriculacions de la UAB per enguany i sobre la morositat de l’expedient acadèmic.

MATRICULACIÓ CIRCUIT DE PAGAMENTS UAB.

TAXES ACADÈMIQUES UAB 2008/09

Com es determina el preu dels estudis?

Article extret de EspecialBolonya.wordrpess.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s