Comunicat sobre la detenció del nostre company de facultat (Pablo llibertat!)

L’Assemblea de Polítiques i Sociologia de la UAB volem donar el nostre màxim suport a totes les persones detingudes avui, 28 de febrer, per lluitar pels seus drets, entre elles, el nostre company de facultat, Pablo.

Denunciem la violència i l’abús policial dels cossos de seguretat produïts durant el dia d’avui i la repressió que s’està patint en tots els nuclis universitaris.

A les 7 del matí ja hi havia un cordó policial a la B-30 i un altre desplegament als FGC de la Universitat Autònoma, trencant així amb el principi d’autonomia de les universitats, incomodant-nos amb la seva presència i envaint el nostre espai, un espai que hauria de ser destinat a l’ensenyament i a la formació d’un esperit crític i lliure.

A la parada de Plaça Catalunya dels FGC alguns alumnes provinents de l’Autònoma han hagut de sofrir retencions, registres i identificacions sense cap mena de justificació i durant tot els transcurs de la manifestació hem hagut de suportar la presència de policia secreta infiltrada entre nosaltres envaint la nostra intimitat.

A acabar la manifestació, davant la seu d’Unió, hem tornat a trobar-nos amb un enorme desplegament policial protegint la seu del partit culpable i responsable de totes les agressions que estem patint tant els estudiants com la universitat. La seva presència i posició autoritària ha generat una sèrie d’aldarulls que han estat succeïts d’una càrrega policial exagerada i en cap cas justificada. Ha estat en aquest moment quan han detingut les nostres companyes.

Les detingudes, citades a declarar a les 21h encara no han notificat res a hores d’ara i concretament, els Mossos d’Esquadra han dit als familiars del Pablo que el deixarien el llibertat quan a ells els semblés convenient.

L’Assemblea de Polítiques i Sociologia denunciem l’estratègia del govern de CiU per criminalitzar qualsevol tipus de protesta contra el panorama actual amb elintent de desmobilitzar totes les lluites anticapitalistes universitàries i de la resta de sectors. Davant de tot això, exigim que s’aturi la persecució, agressió i abús policial, som estudiants en lluita pels nostres drets, no delinqüents i no pensem aturar-nos fins assolir els nostres objectius.

La repressió no ens aturarà!

PABLO NO ESTÀS SOL

Deixa un comentari