Comunicats

Carta dirigida als estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia

dj 13 de novembre

CONTRA BOLONYA,

OCUPEM LES AULES

El proper dilluns 17 de juny, l’Assemblea de Polítiques i Sociologia, la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ocuparan la Facultat de Polítiques i Sociologia per obrir un espai de debat i diàleg a la nostra universitat.

El curs passat l’assemblea ja va estar treballant en una nova línia de participació de l’estudiantat de la nostra facultat, és va organitzar un referèndum el 27 de maig, és va crear una pagina web per difondre la informació necessària (www.apsuab.wordrpess.com) i és varen fer un seguit d’activitats de formació per les estudiantes. Però quina va ser la resposta? Cas omís.

Clares proves d’això són la falta d’informació que hi ha a la nostra facultat amb diversos aspectes del nou Pla d’estudis i de l’aplicació del pla Bolonya a la facultat:

  • S’ha explicat als alumnes de primer que l’any que bé ( curs 2009/10) no podran repetir si volen docència i ser llicenciats?

  • S’ha explicat el que passara amb la 2n convocatòria amb el Grau Bolonya?

  • S’ha explicat per la situació econòmica que passa la UAB? I com això afectara a l’aplicació del Pla Bolonya?

  • S’ha explicat que amb l’aplicació del pla pilot a Sociologia 4 de cada deu estudiantes no poden acabar amb la carrera? Què passara amb la aplicació del Pla Bolonya?

És per això i per moltes coses més que el proper dilluns 17 de novembre la comunitat estudiantil ocupara la nostra facultat per crear un espai de debat i diàleg entre tota la comunitat universitària; estudiantes, professores, becaries i PAS.

I des de l’Assemblea de Polítiques i Sociologia fem una crida a tota la comunitat estudiantil a participar d’aquestes jornades i que el proper dilluns 17 de novembre vingui a la facultat a descobrir que és Bolonya; en aquest espai és disposara de menjador i dormitoris per qui vulgui passar la nit, només cal que és porti el sac de dormir.

 

TOTES JUNTES PODEM ATURAR BOLONYA

La CAF i el SEPC convoquen a tota la comunitat estudiantil el DILLUNS 17 de Novembre a 2/4 de 9 a la Plç cínica.

CONTRA BOLONYA, OCUPEM LES AULES

dc 12 de novembre

Dilluns 17 de novembre la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ocuparan la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. El motiu d’aquesta tancada és denunciar l’actual situació a la Universitat Pública.

 

En els darrers mesos el moviment estudiantil ha mostrat el seu total rebuig a l’aplicació de l’Espai Europeu d’Estudis Superiors (EEES) i ha denunciat públicament la devaluació que està patint l’ensenyament superior a causa d’aquesta reforma:

  • Increment de taxes (1 crèdit Bolonya = 17,30€. Llicenciatura = 13€)

  • Avaluació continua. Incopatibilitat amb la vida laboral.

  • Reducció del coneixment. Per equiparar-se a la Llicenciatura/Diplomatura cal fer un postgrau (Preu públic: 1.500€ (oferta 10%). Preu privat: +4.000€ (Oferta 80%

  • El Grau UAB no té cap equivalència UE (UE és de tres anys, aquí de quatre).

  • No hi ha beques.

  • Pèrdua de la segona convocatòria.

  • Eliminació de titulacions.

  • Intervenció de les empreses a la Universitat (per cubrir el dèficit).

  • Congelació de sous.

  • No contractació de professores.

 

És per això que des de la CAF i el SEPC considerem necessari i obligatori l’obertura d’un nou canal de diàleg i debat que és materialitzarà amb la ocupació del proper dilluns.

 

Durant la tancada es realitzaran tallers, debats, videoforums,… sobre el panorama actual a la Universitat Pública i l’aplicació del Pla Bolonya.

 

La ocupació finalitzara amb l’acceptació, per part de la UAB, dels següents punts:

  1. La realització d’un referèndum vinculant el proper 25 de Novembre com a clar referent de democràcia i participació de tota la comunitat universitària.

  2. La retirada d’expedients i de processos judicials que s’utilitzen per reprimir el moviment estudiantil a la UAB

  3. El reconeixement del dèficit actual de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

TOTES JUNTES PODEM ATURAR BOLONYA

La CAF i el SEPC convoquen a tota la comunitat estudiantil el DILLUNS 17 de Novembre a 2/4 de 9 a la Plç cínica.

ALERTA: ens han aprovat els graus!

10 d’octubre del 2008

El dimecres 1 d’octubre la Junta de Facultat va aprovar, seguint les directrius del Pla Bolonya, els graus de les llicenciatures de Ciències Polítiques i de Sociologia. D’aquesta manera aquestes llicenciatures passen a ser graus on els “coneixements” que s’imparteixen van destinats a satisfer les necessitats de les empreses. A més a més el model imposat és el d’estudiant full time, cosa que dificulta a l’estudiantat estudiar i treballar al mateix temps. Així doncs, no costa gaire imaginar que els estudiants que més facilitats tindran per estudiar a la universitat seran el que tenen una situació familiar i econòmica més favorable, vetant, de facto, l’accés a la universitat a la majoria de la classe treballadora.

 

En aquesta junta (formada per professors, estudiants, PAS i becaris) també hi havia l’Assemblea de Facultat. Com hem anat informant durant els últims anys la nostra postura ha estat contraria a l’aprovació dels graus. Durant tot el procés l’assemblea hem intentat transmetre a la resta de membres de la junta els motius de la nostra oposició i la voluntat de construir una reforma pedagògica realment democràtica, ja sigui mitjançant referèndums o a través de la participació directa i real de l’estudiantat en la presa de decisions que ens afecten a totes.

Per això lamentem que la majoria de persones que composen la Junta de Facultat no vulguin conservar l’educació com un dret universal i mirin només pels seus interessos particulars. Especialment greu és el cas de la PEF (Plataforma d’Estudiants de la Facultat), recentment creada de cara a les eleccions a la Junta, que tot i manifestar el seu interès en la defensa dels drets dels estudiants els hi ha donat l’esquena votant a favor o abstenint-se. Com Assemblea ens pensàvem que votarien en contra dels graus, ja que cap de les seves propostes van ser acceptades, però no va ser així.

 

Tot i l’aprovació dels graus des de l’Assemblea de Facultat no ens donarem per vençuts i continuarem la nostra tasca per avançar cap a una Universitat Autònoma que sigui realment pública i catalana.

Per això continuarem denunciant l’aprovació dels graus i les seves conseqüències i la manca de democràcia dins la facultat (especialment en els òrgans institucionals) al mateix temps que seguirem demanant un ensenyament plenament en català.

 

Tot això, però, ho hem de fer entre tots i totes, ja que si els estudiants no defensem els nostres drets, ningú altre ho farà.

Tu també ets part de l’Assemblea.

VINE I PARTICIPA cada dimecres a les 12:00 a l’Aula 10 de la facultat.

Comunicat realitzat per el Consell de govern del

18 d’abril del 2008

 

Estem aquí per demanar explicacions i per impugnar la falsa democràcia de la que us vulgueu atorgar tots aquells i aquelles que el passat dia 4 en un acte covard i mesquí, heu donat suport a la càrrega dels Mossos d’Esquadra contra estudiants pacíficament asseguts en horari lectiu.

 

És un acte covard perquè heu recolzat sense pensar o al menys sense pensar que no sou individus sinó que representeu una institució pública, i davant l’evidència, heu mantingut la boca tancada. Quin dignes sou!

 

Una institució que ha donat suport públic a un munt de mentides i que a sobre, es sent a la solvència de fugir davant els estudiants als que, quan us queda temps entre gestió i gestió, reunió i reunió, pica-pica i inauguració, doneu classe amb el suport d’un becari, d’un investigador en formació amb els llibres que llogueu a biblioteques a on els llibres són col·locats per persones que treballen sense contracte. Quin valents que sou!

 

La vostra vida deu ser de lo més enriquidora i ocupada. Amb sort sou de bona família i no sapigueu què vol dir treballar per estudiar. Amb mala sort, heu hagut de treballar per estudiar però heu oblidat què vol dir això. De segur que tots i totes sou uns demòcrates convençuts … o dèspotes il·lustrats?

 

Sigui quina sigui la vostra situació TENIU LA OBLIGACIÓ DE RESPONDRE a les conseqüències de les vostres decisions que creieu tan fermes i legítimes, tant que ni tan sols goseu defensar-les en públic…

 

Mala sort. Quina pena. La realitat és tossuda i la sang salpica. Ara teniu l’oportunitat de respondre i retractar-vos. Per descomptat, no necessitem veure més experiments democràtics ni del senyor Ferrer, ni del senyor Grasa, ni del senyor Carbonell, ni per descomptat de la senyora Degana de Lletres ni del Senyor Degà de Psicologia. D’ells demanem la seva dimissió: per inútils, per cínics, per covards i per indignes per aquesta Universitat. No estan a l’alçada del seu estudiantat.

 

Però a més de dimissions, tenim PREGUNTES i volem RESPOSTES – podeu prendre nota si voleu-:

 

· Per què es va rebutjar convidar formalment al Comitè de Vaga al Consell de Govern del dia 5 de març per presentar les reivindicacions i motius de la Vaga del dia 6 de Març, malgrat la petició formal dels estudiants claustrals del Consell de Govern?

 

· Per què no s’ha penjat a la web de la UAB la carta de dimissió de l’Adjunt del Vicerector?

 

· Per què no s’ha penjat a la web de la UAB el comunicat del Comitè de Vaga?

 

· Per què no es fa públic l’escrit que demana la intervenció dels Mossos d’Esquadra?

 

· Per què des de fa setmanes la UAB està plena de policies secretes? Això no són coaccions ni amenaces?

 

· Per què no es va acceptar la sortida pacífica l’endemà del tancament, tal com havia acordat el Comitè de Vaga en reunió extraordinària?

 

· Si el tall de llum de les 20.30 (que va durar el que va durar la càrrega policial i no més al pati de Lletres) va ser una averia, per què no es presenta un document acreditatiu de la empresa de llum?

 

· Per què es van fer fora als periodistes que hi havia a dins de la Facultat mentre es treia als estudiants tancats i tancades?

 

· Per què l’endemà es va obrir la Facultat amb els mobles apilats amb el conseqüent risc real per als estudiants i treballadors de la Facultat?

 

· Per què el dia 5 de Març cap representació del Rectorat, ni del Consell de Govern es va dirigir als estudiants per donar explicacions?

 

· Per què el Rector no s’ha posat en contacte desprès dels fets amb cap persona del Comitè de Vaga ni de cap òrgan legítim de representació estudiantil ?

 

· Per què el Rector es dirigeix personalment només A UNA PART de la comunitat universitària (al funcionariat) amb la seva carta?

 

· Per què s’han fet circular a totes les llistes institucionals els comunicats del Consell de Govern i del Deganat de Lletres-Equip de Govern i es bloqueja la comunicació per part dels estudiants d’Assemblees (malgrat que les Assemblees són la representació estudiantil legítima i escollida per a representar l’estudiantat a les institucions)?

 

· Per què el Rector s’ha negat a obrir un debat públic a televisió amb els estudiants i el professorat sobre el Procés de Bolonya?

 

· Per què ha dimitit el Deganat de Traducció i Interpretació en relació a l’intent d’aprovació sí o sí d’un Pla d’Estudis en contra de la majoria del professorat i dels estudiants?

 

· Per què es inimaginable per al senyor Rector assumir públicament el déficit financer de la UAB? És que és mentida?

 

· També és mentida que a més de obrir-se al Banc Santander, la única via que es veu clara per tenir més ingressos és pujar les taxes i matrícules de graus i postgraus?

 

· És igualitari, és democràtic pujar el preu no més als estudiants extracomunitaris, com es diu a la Comissió d’Economia? O això també és mentida?

 

· Per què es inimaginable per al senyor Rector obrir un debat democràtic i clar sobre els plans d’estudi sobre l’aplicació de Bolonya?

 

· Per què és inimaginable per al senyor Rector parlar amb els seus estimats estudiants?

 

· Qui és el senyor Grasa per qualificar als estudiants que estan en contra de l’autoritarisme d’aquest Equip de Govern i de com està aplicant Bolonya de “minoria feixiste”? és el mateix senyor Grasa que dòna instruccions als Mossos? O el militant que cita consignes del 68 a les magnes reunions del Consell de Govern?